Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری‌آنلاین - بهروز رسایلی

نمایش بد تیم ملی کشورمان برابر الجزایر که به شکست ۲ بر یک انجامید، با واکنش‌های منفی بسیار زیادی مواجه شده است؛ آنقدر عظیم و شگفت‌انگیز که دراگان اسکوچیچ هم به حرف آمده و گفته: «این میزان انتقاد منصفانه نیست.» به‌طور همزمان شایعه بازگشت کارلوس کی‌روش به تیم ملی ایران برای جلوگیری از آبروریزی احتمالی سر زبان‌ها افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به هر حال او بیکار است و با توجه به شناختش از تیم ملی و نیز تخصص بالایی که در امور دفاعی دارد، به زعم عده‌ای می‌تواند به تیم ملی کمک کند. اینکه آیا تئوری موردنظر درست هست یا نه بحث خاص خودش را می‌طلبد، اما اگر فرض کنیم کی‌روش به تیم ملی برگردد، خیلی چیزها عوض خواهد شد. در نگاه اول این موضوع به سود شماری از بازیکنان و به زیان گروهی دیگر خواهد بود.

برنده‌ها

علیرضا بیرانوند: جایگاه او در ترکیب اصلی تیم ملی تا حدودی به خطر افتاده است. در چند بازی از مرحله انتخابی جام‌جهانی که بسیار هم برای ما مهم بودند، امیر عابدزاده به او ترجیح داده شد و این اتفاق در مسابقه دوستانه با الجزایر هم رخ داد. طبیعتا بخشی از این وضعیت به‌خاطر تنزل خود بیرو و نیمکت‌نشینی‌اش در باشگاه است، اما او واقعا احساس خطر کرده. کی‌روش همیشه به بیرانوند اعتقاد داشته و در ماجرای مهار ضربه پنالتی کریس رونالدو هم مدیون او شد. ۲بر صفر شدن بازی با پرتغال در میانه‌های نیمه دوم می‌توانست سناریوی مسابقه را به کلی عوض کند. درصورت حضور احتمالی کی‌روش، باد با قدرت بیشتری به پرچم بیرانوند خواهد افتاد.

رامین رضاییان: هم‌اکنون به‌نظر می‌رسد فوتبال ملی او تمام‌شده باشد، اما رضاییان یک «ذوب در کی‌روش» واقعی بود و همیشه نسبت به این مربی ابراز ارادت می‌کرد. کارلوس هم آنقدر به او اعتقاد داشت که در جام‌جهانی وریا غفوری را خط زد و رضاییان را فیکس کرد. اگر کی‌روش برگردد، هیچ بعید نیست رامین دوباره ملی‌پوش شود.

روزبه چشمی: یکی از مشهورترین جملات دوران حضور کی‌روش در ایران در مورد این بازیکن به‌کار رفته است. مربی پرتغالی عقیده داشت چشمی مدرن‌ترین دفاع وسط یک دهه گذشته فوتبال ایران است. اغلب شنوندگان با کی‌روش در این زمینه موافق نبودند، اما این طرز تفکر درصورت بازگشت احتمالی سینیور می‌تواند کاملا به سود روزبه تمام شود؛ مخصوصا به‌خاطر فقری که این روزها در خط دفاعی داریم.

کریم انصاری‌فرد: همیشه در تیم ملی حضور داشته و تقریبا هرگز مهاجم اصلی نبوده است. در دوره کی‌روش کمی بیشتر به او بها داده شد و حتی پنالتی منجر به گل ایران در بازی با پرتغال را کریم زد. او در تیم اسکوچیچ زیاد جدی گرفته نمی‌شود؛ به‌طوری که در غیاب مهدی طارمی و سردار آزمون هم فیکس نمی‌شد و در این اردوی آخر اصلا دعوت نشد. بازگشت کی‌روش احتمالا انصاری‌فرد را خوشحال می‌کند.

بازنده‌ها

شجاع خلیل‌زاده: چه‌کسی غیراز او می‌تواند بازنده بزرگ بازگشت کی‌روش باشد؟ مربی پرتغالی هیچ اعتقادی به شجاع نداشت و حتی او را به‌عنوان سیاهی‌لشکر هم به اردوها فرانمی‌خواند. گویا یک مصاحبه انتقادی قدیمی از شجاع، دلیل خصومت کی‌روش بود. خلیل‌زاده اما بعد از حضور اسکوچیچ تبدیل به بازیکن فیکس تیم ملی شد و از قضا جزو خوب‌های این تیم هم بود. او در این مدت با توجه به کوچ کی‌روش، اظهارات تندتری هم علیه این مربی مطرح کرد. آیا کارلوس برمی‌گردد و شجاع ناباورانه جام‌جهانی را از دست می‌دهد؟

صادق محرمی: گویا فقط مربیان کروات به او اعتقاد دارند! هم برانکو و هم اسکوچیچ به این بازیکن علاقه داشتند. او دفاع راست فیکس و همیشگی تیم دراگان است و البته مدام انتقادات زیادی از این بازیکن به عمل می‌آید. بعید است درصورت بازگشت کی‌روش، موقعیت صادق محرمی پابرجا باقی بماند.

احمد نوراللهی: این بازیکن هم از زمان حضور دراگان اسکوچیچ روی نیمکت تیم ملی به ترکیب اصلی رسید. کی‌روش چندان علاقه‌ای به نوراللهی نداشت و معمولا از بازیکنانی نظیر سعید عزت‌اللهی، امید ابراهیمی، احسان حاج‌صفی و پیش از اینها جواد نکونام استفاده می‌کرد. اگر کارلوس برگردد، شاید نوراللهی هم باید با ترکیب اصلی وداع کند.

علی قلی‌زاده: او را پسر اسکوچیچ می‌نامند؛ یک وینگر تکنیکی که قضاوت‌های متفاوتی در مورد کیفیت و کارایی‌اش وجود دارد. قلی‌زاده در دوران مربی کروات نقش پررنگی در تیم ملی پیدا کرد و بعید است اگر کی‌روش بخواهد تصمیم بگیرد، همین جایگاه را به او بدهد.

کد خبر 683465 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها تیم ملی فوتبال ایران خبر مهم دراگان اسکوچیچ - تیم ملی جام جهانی قطر ۲۰۲۲ کارلوس کی‌روش

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: تیم ملی فوتبال ایران خبر مهم دراگان اسکوچیچ تیم ملی جام جهانی قطر ۲۰۲۲ کارلوس کی روش بازگشت کی روش تیم ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۷۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه اصلاح طلب هم میهن در گزارشی نوشت؛

مجلۀ آمریکایی تایم در گفت‌وگویی اختصاصی با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین و شاید آیندۀ آمریکا از او دربارۀ برنامه‌های دورۀ دوم در صورت پیروزی پرسیده است. از این مصاحبه چنین برمی‌آید که از آنچه در دورۀ اول انجام نداده نه‌تنها پشیمان نیست که قصد دارد با قاطعیت ادامه دهد و این بار بی‌ملاحظات قبلی و حتی سخن از تلافی هم به میان آورده است.

بازگشت ترامپ به‌عنوان یکی از جدی‌ترین خطرات برای اروپا هم مطرح شده و از این رو تنها ایران در معرض تهدید او قرار ندارد و اگرچه هنوز با قاطعیت نمی‌توان گفت بازگشت او قطعی است اما باید برای بازگشت او سناریوهایی تدارک دید و باور به اینکه همه‌شان مثل هم هستند در دوران بلوغ جمهوری اسلامی پذیرفتنی نیست.

مهمترین خطر بازگشت ترامپ برای ایران برخلاف تصور این نیست که امکان احیای برجام را منتفی می‌سازد چون همین حالا هم بخت احیای برجام بالا نیست. اگر ترامپ بازگردد دو خطر اصلی متوجه ایران خواهد بود و جا دارد به این دو بیاندیشند:

نخست اینکه به احتمال زیاد تکلیف اوکراین را یک‌سره می‌کند و بعید است بگذارد جنگ اوکراین بیش از این ادامه یابد. حال با تسلیح و تجهیز بیشتر یا توافق با روسیه اما این وضع بعید است ادامه یابد. در این حالت ایران نمی‌تواند مانند حالا نفت صادر کند. اگر صادرات نفت خام ایران از ۲۰۰ هزار بشکه در اواخر دولت روحانی به یک میلیون بشکه در روز رسیده (و آمار رشد اقتصادی‌ای که دولت به آن می‌بالد نیز ناشی از همین است) به خاطر این نیست که جو بایدن چشم خود را به روی فروش نفت به چین بسته بلکه ناشی از جنگ اوکراین است که نمی‌توانند هم‌زمان خریداران و مشتریان را از چند نقطه در تنگنا بگذارند و محدودیت‌های بندر درگیر جنگ را جای دیگر باید جبران کنند. پس مهمترین آسیب ایران می‌تواند کاهش فروش نفت باشد آن هم نه به خاطر منتفی شدن برجام که به سبب تعیین تکلیف جنگ اوکراین.

نکته دوم اینکه ایران از سه تحول بازگشت طالبان در افغانستان، جنگ اوکراین و غزه سود برده و در اصطلاح فوتبالی سه بر صفر جلوست و ترامپ اگر بخواهد سر به سر ایران بگذارد این برتری سه بر صفر را باید از بین ببرد. چگونه؟ اول: ناامن کردن مرزهای شرقی و تضعیف بازار هرات. دوم: تغییر وضعیت غزه به‌گونه‌ای که ایران از آن سود نبرد و سوم: همان که در بالا اشاره شد: اوکراین.

به یاد آوریم که در سال ۱۳۵۹ و در همان مجلس اول دو نماینده با دو دیدگاه کاملاً مخالف در غالب امور داخلی در مورد مشترکی هشدار دادند و آن هم این بود که بعد از مرگ شاه ادامه گروگان‌گیری آمریکایی‌های شاغل در سفارت سالبه به انتفاء موضوع است و موجب روی کار آمدن رقیب جیمی کارتر خواهد شد.

دکتر ابراهیم یزدی و شیخ محمد منتظری نمایندگان تهران و نجف‌آباد تأکید داشتند استمرار ریاست‌جمهوری جیمی کارتر به سود ماست نه روی کار آمدن رونالد ریگان ولی تفکری که باور داشت تفاوتی با هم ندارند رفتاری وارونه داشت و کاری کردند که نه‌تنها ازاین برگ به سود ایران و کارتر استفاده و او وام‌دار جمهوری اسلامی در دوره دوم نشود بلکه به عکس درست روزی گروگان‌ها در فرانکفورت تحویل فرستادگان واشنگتن شدند که پیروزی ریگان مسجل شده بود و در پی آن سه دورۀ پیاپی کاخ سفید در اختیار جمهوری‌خواهان بود (دو دوره ریگان و یک دوره بوش پدر).

در حال حاضر ایران نمی‌تواند برای ماندن بایدن کار خاصی انجام دهد مگر آنکه نقش ویژه‌ای در غزه یا اوکراین ایفا کند اما باید برای فردای احتمالی ترامپ سناریو داشت؛ فردایی که ترامپ درصدد جبران آن برتری در سه حوزه برخواهد آمد و اگر نه برتری که انتفاع. از تحول افغانستان نفع امنیتی و اقتصادی (بازار هرات و اضافه شدن به بازار سلیمانیه)، از تحول اوکراین نفع سیاسی و اطمینان از وتوی قطعنامه‌ها در شورای امنیت سازمان ملل و از غزه نفع سیاسی چراکه اکنون به جای پیمان ابراهیم و نزدیک شدن اسرائیل به مرزهای ایران دانشگاه‌های آمریکا و حتی کانادا شاهد اعتراضات سراسری است و تکاپوی تشبیه حماس به داعش به شکست انجامیده و موج حمایت از فلسطینی‌ها همه جا برخاسته است.

مهمترین مراقبت و هوشیاری وزارت خارجه باید حفظ همین سه موقعیت باشد تا ترامپ آنها را منتفی نکند و به هدر ندهد. در اصطلاح فوتبالی مراقب سه گل خودمان باشیم! در غزه البته با فاجعه انسانی روبه‌روییم و در اوکراین در اندازه‌ای کمتر. مراد از سه گل در اینجا برتری در سیاست خارجی و تغییر موازنه قدرت است.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902918

دیگر خبرها

  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • محمدرضا گرایی فقط 50 درصد شانس حضور در المپیک 2024 را دارد
  • خداحافظی تلخ مارکو رویس از دورتموند پس از ۱۲ سال + ویدئو
  • آخرین شانس صلح؛ مذاکرات آتش‌بس در قاهره نتیجه بخش است؟
  • برندگان اسکار ایتالیا معرفی شدند/ «من کاپیتان» درخشید
  • بازگشت حجاج عمره گزار به ایران
  • پیام خداحافظی مارکو رویس برای هواداران (فیلم)
  • (ویدئو) پیام خداحافظی مارکو رویس برای هواداران
  • ببینید | گزارش لحظه‌به‌لحظه حمید معصومی‌نژاد از بازگشت به ایران؛ جمله بامزه پای هواپیما روی باند فرودگاه!
  • آخرین قهرمانی استقلال در جام حذفی مقابل شگفتی‌ساز